הדרכה וליווי בגני ילדים ובצהרונים

ארוחת הצהריים בתרבות הישראלית היא לרוב הארוחה החמה והגדולה של היום. ולכן אנו מייחסים חשיבות גדולה להרכב התזונתי של ארוחה זו. הדרכה, ליווי ומעקב אחרי התפריטים בגני ילדים וצהרונים מחויב המציאות, בכפוף ובהתאם להנחיות של משרד הבריאות. כל זאת, תוך מתן דגש בבחירת מזונות "טעימים" ולא רק "מזינים".

תזונה נכונה תומכת בתהליכים הרבים בגוף ומסייעת לחיוניות ולכוח הדרוש לתפקוד תקין. בתקופת הילדות והנעורים הגוף נבנה, ולתזונה תפקיד מכריע, תורמת למימוש פוטנציאל הגדילה והגובה חיונית להתפתחות תקינה ומסייעת ליכולת הלמידה למידה (זיכרון, ריכוז, הבנה, סבלנות).

אחד מהעקרונות הבסיסיים בתזונה נכונה הוא גיוון, המאפשר לקבל מהמזון מבחר רחב של רכיבי תזונה: חלבונים, שומנים, פחמימות, ויטמינים, מינרלים, סיבים תזונתיים, נוגדי חמצון.

בשיפור תפריטים הקפדה על עקרונות תזונתיים:

  • הגדלת מבחר הירקות
  • חשיפת הילדים לקטניות
  • שילוב דגנים מלאים להגדלת כמות הסיבים התזונתיים, הוויטמינים והמינרלים.
  • בחירה של מנות בהן כמות החלבון האיכותי גבוהה יותר
  • בחירה של מנות בהן יש פחות נתרן
  • הוצאה מהתפריט ממרח שוקולד, קטשופ, מלפפון חמוץ ופריטים אחרים עם תכולת סוכר או נתרן גבוהה

 

הפעילות כוללת:

  • הרכבת תפריט מאוזן המותאם לגיל הילדים ולהנחיות משרד הבריאות תוך התחשבות בטעמים שילדים אוהבים.
  • הדרכת הצוות החינוכי המפעיל את הצהרונים. ההדרכות כוללות את יסודות התזונה הנכונה, דפוסים והרגלים של אכילה נכונה ומתן כלים מעשיים לקבלת השינויים בתפריט החדש.
  • תקשור המהלכים התזונתיים להורים. הרצאות, סדנאות, ניוזלטרים, דפי מידע, טעימות מהתפריט ועוד. על מנת לשתף בכל השלבים של שיפור התפריט, תוך העשרה בנושא תזונת ילדים, ההתמודדות עם קבלת מזון חדש, בררנות באוכל, ילדים בעודף משקל, צרכים תזונתיים מיוחדים (ללא גלוטן, למשל).
  • מעקב ומשוב – ביקור בכל אחד מהצהרונים לאחר העבודה עם חברת הסעדה (הקייטרינג), במהלך הביקור מקבל הצוות משוב עם נקודות לשימור ונקודות לשיפור.

 

על תזונת ילדים בגנים ובצהרונים – מעריב